VIII. JAO Musikwoche fiatal zenészeknek

2022.08.15. | Landesrat hírek, Zenekar hírek

A zenekari szekció JAO Musikwoche táborában fiatal fúvószenészek népesítették be a városlődi Iglauer Parkot augusztus 8. és 13. között. A szekció fontosnak tartja a tehetséges fiatal generáció szakmai továbbképzését, ezért is rendezte meg idén is a 2003-ig visszanyúló gyökerekre épülő szakmai tábort.

A résztvevők a tábor szakmai vezetőinek, Kaszás Sándor, a zenekari szekció elnökének és Kozek Balázs, a kiszenekari szekció elnökének iránymutatásai alapján fejleszthették zenei tudásunkat.

A hagyományokhoz hűen a JAO-Musikwoche tábor gálaprogrammal végződött volna, azonban ez az esemény idén elmaradt, ugyanis az azt megelőző napon sajnos covid fertőzés miatt le kellett zárni a tábort. A biztonság érdekében felelős döntést hozott a táborvezetés és elhalasztották a gálaműsort. A fiatal muzsikusok egy későbbi időpontban fogják majd bemutatni a közönségnek produkciójukat. Addig is fogadják szeretettel képes beszámolónkat.

A szakmai hét a Német Szövetségi Belügyminisztérium (BMI) és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (LDU) támogatásával valósult meg.

Galéria