Összefoglaló a Dunamenti Svábok Világszövetségének tisztújító közgyűlésén történtekről

2022.08.22. | Landesrat hírek

A Dunamenti Svábok Világszövetsége (Weltdachverband) tisztújító közgyűlést tartott július 27-én Mosebachban, ahol újraválasztották Stefan Ihas-t, a szervezet eddigi elnökét. A Landesrat nevében ezúton is gratulálunk Elnök Úrnak!

A közgyűlésen az eddigi ügyvezető elnökhelyettes Josef Jerger Urat is megerősítették hivatalában.
Örömteli hír, hogy a németországi egyesületek küldöttjei mellett az Egyesült Államok és Kanada tisztségviselői is jelen voltak az eseményen.

Stefan Ihas beszédében megemlítette a kapcsolatépítő utazásokat és a világtalálkozókat, kiemelve a 2019-ben Magyarországon és Romániában nagy sikerrel megrendezett találkozót. Több, mint 100 résztvevő jelenlétével páratlan élményben volt részük utazásuk során és a rendezvényeken, melyért köszönetét fejezte ki az összes szervezőnek. A következő világtalálkozó Baján kerül megrendezésre.

Nagy eredménynek tekinti, hogy a Brazílában élő Dunamenti svábok által lakott Ente Rios településen 70. éves ünnepséget rendezhettek idén, mivel a pandémia miatt az elmúlt évek mindenkit megviseltek. Ezt követően Stefan Ihas kifejtette, hogy szeretné a jövőben az elnökség tagjait is a közös munkába bevonni, hogy ezzel is erősítsék a csapatszellemet. A digitalizáció szerepéről, mint a szorosabb kapcsolatépítés hatékony eszközéről is említést tett.

Stefan Ihas kihangsúlyozta, hogy a szövetség legfontosabb céljának az ifjúsági tevékenység mellett a Dunamenti sváb felmenőink kultúrkincsének ápolását és továbbadását tekinti.

A választás eredményei:

Elnök – Stefan Ihas
Ügyvezető Alelnök – Josef Jerger

Alelnökök: Vivianne Schüssler (Brazília), Robert Filippi (USA), Glenn Herold (Kanada), Kreisz László (Kelet-Európa), Paul Mahr (Ausztia), Jürgen Harich (Donauschwaben Deutschland), Christine Neu (Banater Schwaben Deutschland)
Titkár: Maria Zugmann-Weber
Pénztáros: Elisabeth Ziemer
Könyvvizsgáló: Rose-Maria Hauer, Thomas Erös
Az ifjúsági és népviseleti (Tracht) csoportok képviselői: Sandra Peric (Európa), Anna Martini (USA), Shayla Herold (Kanada), Nikita Geier (Dél-Amerika), Edina Bunth (Magyarország).