Landesrat rendezvények

I. Magyarországi német ifjúsági sváb bál

József Attila Művelődési Ház Dunaharaszti Táncsics u. 2., Dunaharaszti, Pest, Hungary

Sváb fiatalok I. svábbállal egybekötött országos közösség és identitást erősítő kulturális találkozója. Jelentkezés

II. Országos szakmai nap kórusvezetőknek

Veszprém Budapest út 1., Veszprém, Veszprém, Hungary

Az ének szekció szakmai rendezvénye a kórusok készségeinek fejlesztéséért, a német anyanyelvi dalkincs gyűjtésének, magas színvonalú előadásának és értékvesztés nélküli átörökítésének szakmai segítéséért.

XXI. Régi hangszeres zenészek országos találkozója

Szigetszentmárton , Hungary

Régi hangszeres zenészek XXI. országos találkozója a hazai németség jellegzetes hangszereit megszólaltató zenészek tudásának megismeréséért és megőrzéséért.

XII. Singwoche

Pécsváradi Művelődési Központ Kossuth L. u. 31., Pécsvárad

Az ének szekció egy hetes szakmai táborában a kórustagok, kórusvezetők és karnagyoknak lehetőségük nyílik az autentikus hazai sváb népdalkincs elsajátítására. A tábor célja a még fellelhető, kiadásban még meg nem […]

XVI. Harmonikawoche

Taksony Fő tér, Taksony, Pest, Hungary

A harmonika szekció szervezésében egy hetes szakmai hét keretében sajátíthatják el a fiatal harmonikások az autentikus hazai sváb dallamokat. A tábor célja egyúttal a felnövekvő muzsikus generáció zenei ízlésének formálása.

XII. JAO – Musikwoche, fúvószenekari szakmai hét

Dunaszentmiklósi Művelődési Ház Petőfi S. u. 52., Dunaszentmiklós, Komárom-Esztergom, Hungary

A Magyarországi Német Ifjúsági Válogatott Fúvószenekar (JAO=Jugendauswahlorchester) XII. szakmai hete, vagyis fúvószenekari tábora a hazai német ifjúsági zenészgeneráció kinevelésére, továbbképzésére.

X. Volkstanzwoche

Leimen Ház Szent István u. 1., Mány, Fejér, Hungary

X. Országos német néptáncosok, hagyományőrző, identitást erősítő találkozója és szakmai hete, a tánccsoportok szakmai fejlődése és a kapcsolatápolás jegyében.

Országos magyarországi német néptánc minősítő / Északi Régió

Csepeli Munkásotthon Művelődési Ház Árpád utca 1., Budapest, Pest, Hungary

Az északi régió néptánccsoportjainak minősítője, ahol hiteles szakmai visszajelzést kaphatnak tánctudásuk, előadásmódjuk fejlesztéséhez. A minősítőkön kitüntetéses arany fokozatot elnyerő néptánccsoportok vehetnek részt az őszi országos néptánc minősítő fesztiválon.

A magyarországi német egyházzene XXVII. ünnepe

Bátaszék , Hungary

A Landesrat egyházzenei rendezvénye a német nyelvű hitélet gyakorlásának ösztönzéséért és a liturgikus egyházi énekek elsajátításáért és eredeti formában való megőrzéséért.

XII. Országos Német Nemzetiségi Néptánc Fesztivál

Babits Mihály Kulturális Központ Szent István tér 10., Szekszárd, Hungary

Az idei év egyik kiemelt rendezvénye, a tánc szekció szervezésében megrendezésre kerülő Országos Német Nemzetiségi Néptánc Fesztivál, melyen a tavaszi néptánc minősítőkön kitüntetéses arany minősítésben részesült tánccsoportok léphetnek fel.