Singwoche és kórusvezetői képzés

2022.06.13. | Ének hírek, Landesrat hírek

Június 26. – július 2. között szakmai továbbképző hétre invitáljuk Visegrádra a kórusvezetőket, kórustagokat és minden kedves a német nemzetiségi népdalok iránt érdeklődőt.

Fontos, hogy nemcsak kórustagok, hanem énekelni szerető hangszeres muzsikusok és táncosok jelentkezését is várjuk!

A Singwoche egy értékes hagyományőrző kulturális program és egyben bensőséges, örömteli találkozó is.

A hét tematikája széles körű szakmai ismereteket ölel fel a karvezetés alapjaitól, a hangképzési technikákon át kórusművek betanításáig mindezt örömzenéléssel, énekléssel fűszerezve.

A résztvevők által is közkedvelt program, a „Mein Lied” elengedhetetlen része a szakmai hétnek. A tábor résztvevői lakóhelyük autentikus ének-zenei tájnyelvét, kiadásban még meg nem jelent sváb dalokat hoznak magukkal a táborba. A Mein Lied gyakorlat keretében a résztvevők közösen lejegyzik, feldolgozzák és megtanulják ezeket a dalokat is.

A Singwoche-n azért is érdemes részt venni, mert a tábor kiváló alkalom arra, hogy a hét végére számos áténekelt, lekottázott dallal térhessenek haza a résztvevők közösségeikbe, s színesíthessék kórusuk repertoárját a frissen tanult dallamokkal.

Jelentkezzen pár kattintással online: https://landesrat.hu/2022-ix-singwoche-und-chorleiterseminar/

Szerezzen új ötleteket, bővítse kórusa repertoárját egyedi dalokkal! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A képzés a Német Szövetségi Belügyminisztérium (BMI) és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (LDU) támogatásával valósul meg.