XIII. Harmonikawoche

2022.06.21. | Landesrat hírek, Zenekar hírek

 

A harmonika szekció egy hetes szakmai hetet szervez június 26. és július 3. között Dunabogdányban, ahol a fiatal harmonikások elsajátíthatják az autentikus hazai sváb dallamokat. A tábor célja a felnövekvő muzsikus generáció zenei ízlésének formálása, a német nemzetiségi zenei anyanyelv megismertetése és továbbadása, a még fellelhető eredeti dallamok, gyűjtése, betanulása.

A minőségi harmonikajáték zenekari elsajátításához Heilig Ferenc, a Landesrat tiszteletbeli elnöke és Geiger István zenepedagógus és harmonikatanár az első Harmonikawoche alkalmával, 2008-ban alapították meg a Jugendharmonikaauswahlorchester-t. A harmonikazenekar azóta minden harmonika tábor alkalmával összeáll és együtt tanulnak be saját gyűjtésű és átdolgozott új dalokat, melyekkel hazatérve színesíthetik repertoárjukat. A zenekar szívesen fogad új jelentkezőket is.

Mindezek mellett betekintést nyerhetnek Mehringer József segítségével a gombos harmonika működésének és megszólaltatásának fortélyaiba is és praktikus tanácsokat kaphatnak a hangszerkezeléshez.

Az idei tábor szakmai vezetői: Solymosi Dávid, Geiger István és Sax Norbert.

Online jelentkezés a táborba: https://landesrat.hu/2022-xiii-harmonikawoche/

Köszönjük a Német Szövetségi Belügyminisztérium (BMI) és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (LDU) támogatását a rendezvény megvalósításához.