Jelentkezés a regionális néptánc minősítőkre

2022.09.01. | Landesrat hírek, Tánc hírek

A Landesrat idén novemberben 19-én, Csepelen rendezi meg a X. Magyarországi német nemzetiségi ifjúsági és felnőtt néptáncfesztivált, melyre a régiós minősítőkön legmagasabb szintet elérő, arany fokozatú ifjúsági és felnőtt tánccsoportok kapnak meghívást.

A néptáncfesztivál résztvevői közül a zsűri által legjobbnak ítélt tánccsoport kapja a fesztivál díjat, míg összesen három tánccsoport abban a megtiszteltetésben részesül, hogy a soron következő LDU gálákon, a hazai németség kiemelt rendezvényein mutathatják be produkciójukat a nagyközönség előtt.

A fesztivált megelőzik a regionális minősítők, ahol a tánccsoportok produkcióit szakértő zsűri értékeli és építő jellegű visszajelzésekkel segíti őket tánctudásuk fejlesztésében. A minősítő rendszer kritériumai garanciát jelentenek a nemzetiségi tánchagyományok hiteles megőrzésére és egyben tudásuk csiszolására ösztönzi a táncosokat.

A minősítők időpontjai és helyszínei:

október 8.         Néptánc minősítő verseny déli régió – Véménd
október 15.      Néptánc minősítő verseny északi régió – Csepel

Regisztrálja Ön is a minősítő versenyekre tánccsoportját egyszerűen online:

https://landesrat.hu/x-ungarndeutsches-volkstanzfestival/

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 12.

Köszönjük a Német Szövetségi Belügyminisztérium (BMI) és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (LDU) támogatását a rendezvény megvalósításához.