#halloJugend 2022

2022.11.21. | Ifjúság hírek, Ifjúság képzések, Landesrat hírek

Október 28-29-én a Mányi Leimen Ház oktatási központban sváb fiatalok gyűltek össze, hogy szakmai képzés keretében fogalmazzák meg a fiatalokat bevonzó és megtartó mozgatórugót jelentő alapvetéseket, és előkészítsék a jövő évi ifjúsági találkozót, a Schwabenjugendtreffen-t.

A képzésen megtudhattuk:

Ki hogyan „svábult” meg?
Mi fán terem a Landesrat és hogyan segíti szakmailag fiatalokat?
Mitől élmény svábnak lenni, mi a fűszer?
Hogyan vonzanak be új tagokat a Landesratba?
Mitől is lehet a Landesrat, egy olyan közösség, ahol a fejlődés élmény!

A szervezet jövője szempontjából megfogalmazódott, hogy bár a hagyományok ősi gyökereken nyugszanak, fontos, hogy azokat a fiatalok által újra gondolva, lendülettel feltöltve, újra csomagolva kerüljenek terítékre.

Mindebben a jelenlegi vezetők tapasztalataikkal, szakmai tanácsokkal segítik az utánpótlást jelentő agilis egyesület vezetőket és elkötelezett, aktív tagokat.

A szervezeten belül minden cselekedet fő mozgatórugója a minőség, mint legfontosabb érték. Minőségi kritériumokat állítanak fel, mely meghatározza a közös tevékenységeket. A Landesrat kidolgozott minősítő rendszerével, szakmai képzésekkel, kiadványokkal segíti az alkotói folyamatokat.

Csapatépítő játékok, ötletelés és workshop keretében a képzés zárásaként megfogalmazták miben látják a sváb fiatalok a szervezet lendületét, hatékony működését, és a legfontosabbat, egyedi vonzerejét:

  • hatékony együttműködéssel szorosabb kapcsolatot ápolni a tagszervezetekkel,
  • aktív kapcsolatot építeni több fórumon: próbalátogatások, kötetlen táncházak alkalmával,
  • élményekkel teli rendezvényekkel programokkal a fiatalokat minél előbb bevonni, „megsvábítani”,
  • hatékony kommunikációval, aktívan bevonva az online közösségi média csatornákat is,
  • Landesrat tudáscentrum, szakmai adatbázis létrehozásával.

A rendezvény a Német Szövetségi Belügyminisztérium (BMI) és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (LDU) támogatásával valósult meg.

Galeria