Fúvószenekari fesztivállal zárjuk a redezvényszezont

2023.11.01. | Landesrat hírek, Zenekar hírek

Ebben az évben a Landesrat zenei szekciójának kiemelt rendezvénye a Magyarországi Német Fúvószenekarok IX. Országos Fesztiválja, melyen az ország számos régiójából, az áprilisi minősítőkön kiemelt arany fokozatot elért zenekarok mutatják be produkcióikat.

Nagyszabású fesztivál műsorra számíthat a közönség, hiszen az idén tavasszal indult 16 fúvószenekarból 10 kitüntetéses arany minősítésben részesült! A fesztiválon meghallgathatjuk az összes produkciót az alábbi kategóriák szerint:

Dorfmusik kategóriában: Branauer Musikanten, Bawarzer Dorfmusikanten, Kleinturwaller Musikanten,

Blasmusik kategóriában: Bergmannskapelle Mase, Schomberger Dorfmusikanten, Schaumarer Musikanten, Csolnoki Fúvószenekar,

Künstlerstufe kategóriában: Haraster Dorfmusik.

A fesztivál programja:
10.00 – 10.30       Fesztivál nyitóünnepség
10.30 – 15.00       Arany minősítéses fúvószenekarok műsora
15.00 – 16.00       Társszekciók fesztiváldíjas csoportjainak műsora
16.00 – 18.00       Ünnepélyes díjátadó: a Landeskapellmeister díj, a vándorzászló és a fesztiváldíj átadása

Az a zenekar, amely egymás után három fúvószenekari fesztiválon is elnyeri a fesztiváldíjat, méltán viheti magával haza a sváb kultúra ápolása és a minőség iránti elkötelezettség szimbólumaként a Landesrat fúvószenekari vándorzászlót. A fesztivál program keretében a zászló ünnepélyes átadására is sor kerül.

A szakma díjazza a karmesterek körében is a minőséget, felemeli és értékeli a szakmai elhivatottságot. Ezen a fesztiválon ezért a kitüntető Landeskapellmeister díj is méltó tulajdonosához kerül. A feszitváldíj átadása pedigméltán jelenti a rendezvény megkoronázását.  

Tisztelettel várunk minden kedves hozzátartozót és érdeklődőt erre a különleges élménynek ígérkező fúvószenei fesztiválra!

A rendezvény a Német Szövetségi Belügyminisztérium (BMI), a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (LdU), Magyarország Kormánya és a Csolnoki Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával valósul meg.