XIII. Familienmusik – Családi zenekarok országos találkozója

2022.10.20. | Landesrat hírek, Zenekar hírek

A zene generációkon átívelő hidat képez, mely egyszerre szórakoztató, lélekemelő eszközként és kulturális értékként van jelen éltünkben. A zenében összekapaszkodik a tegnap a ma és a holnap.

Különösen, ha mindez családi körben történik, ahol a közös zenélés egyrészt mély érzelmi élményt nyújt a család tagjainak, másrészt erősíti a generációkon átívelő összetartozás érzésüket.

Ezt tapasztaljuk a német nemzetiségi családok körében is. Az ősi dallamokat leghitelesebben felmenőink tudják átadni azzal a sajátos színezettel, ahogyan nemzetiségi hovatartozásukat egyénileg megélik.

A Landesrat a sváb zenei kultúrkincs megőrzésének ezt a formáját évente megrendezésre kerülő Familienmusik rendezvényével, a családi zenekarok országos találkozójával támogatja.

Idén Kaposszekcső ad otthont a rendezvénynek október 29-én, melyre tisztelettel és szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

A rendezvény a Német Szövetségi Belügyminisztérium (BMI) és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (LDU) támogatásával valósul meg.