Sváb Fiatalok Ifjúsági Találkozója – Schwabenjugendtreffen 2021.

2021.08.25. | Ifjúság hírek, Landesrat hírek

Augusztus 28-án rendezi meg a Landesrat ifjúsági szekciója hagyományőrző jelleggel a Sváb fiatalok XI. országos kulturális, identitást erősítő találkozóját ez alkalommal Taksonyban.

Az ifjúságban rejlik a jövőnk, vagyis minden nemzetnek, nemzetiségnek felelőssége, hogy milyen értékeket közvetít fiataljainak, hiszen ezzel közvetlenül hatással van nemzetiségi identitása fennmaradására.

A rendezvényen a Landesrat ifjúsági szekciója meghívott előadókkal, érdekes témákkal segíti a fiatalokat abban, hogy milyen formában tudják ősi hagyományaikat saját 21. századi nyelvükre lefordítani és egy kicsit újra gondolni mindazt az értékes kultúrkincset, melyet elődeik rájuk bíztak. Fontos, hogy ne csak történelemként, hanem közösségük hagyományaként ápolják és éljék meg identitásukat a mindennapokban.

A Landesrat küldetése, hogy a német nemzetiségi tánc-, zene- és énekkultúrát tagegyesületeik minőségében őrizzék meg és adják tovább a fiataloknak, mely célt oktatási, továbbképzési rendszerével aktívan támogat.

A Sváb Fiatalok Ifjúsági Találkozója minden évben jó hangulatban telik az ország számos pontjáról érkező fiatal csoportok részvételével.

Megtiszteltetés számunkra, hogy a rendezvényen részt vesz Englenderné Hock Ibolya a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata elnöke és Ritter Imre német nemzetiségi országgyűlési képviselő.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is először játékos szellemi és ügyességi vetélkedőkkel hangolódnak össze az ifjúsági csoportok, majd kora délután kezdetét veszi az Országos Ifjúsági Konferencia meghívott előadók részvételével. A felvonulást a résztvevő csoportok bemutatkozó műsora követi, az éjszakába nyúló sváb bálon pedig hagyományőrző zenekarok húzzák a talpalávalót és gondoskodnak a jó hangulatról.

Az ifjúsági szekció és a szervezők szeretettel várnak mindenkit a rendezvényen!

Kedvcsinálónak tekintsék meg az előző ifjúsági találkozóról készült hangulatos összefoglalót: