KÓTA-díjas a Wetschescher Nachtigallen kórus

2022.01.26. | Ének hírek, Landesrat hírek

Minden évben a Magyar Kultúra Napján, január 22-én adja át elismeréseit a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) a nem hivatásos kórus-, zenekari és népzenei élet kiemelkedő képviselőinek.

2021-ben 14 kategóriában 37 díjazott vehette át a KÓTA plakettet a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Nagytermében rendezett díjátadó ünnepségen.

Örömteli érzés, hogy szinte nem telik el év úgy, hogy a KÓTA díjazottak sorában ne köszönthetnénk a Landesrat tagjai közül karizmatikus személyiségeket, magas színvonalú nemzetiségi közösségeket.

2021-ben sem történt ez másként, ugyanis ebben az évben a Wetschescher Nachtigallen Kórus részesült abban a megtiszteltetésben, hogy kiemelkedő tevékenységéért nemzetiségi kategóriában átvehette az elismerő KÓTA-díjat.

A Wetschescher Nachtigallen Kórus Fazekasné Gombár Mónika karnagy vezetésével azzal a céllal alakult 27 éve, hogy a Vecsésen fellelhető német népdalokat összegyűjti, s továbbadja a fiatalabb generációknak. A kórus tagjai kiváló énekesek, akik a magyarországi és a nemzetközi fesztiválokon is kiemelkedő eredményeket, díjakat, minősítéseket kaptak. Többször szerepeltek a Magyar Rádió, a Német Nemzetiségi TV műsorában, többszörös Arany Rozmaring-díjasok. A kórust harmonikán kíséri Kreisz László.

A járványhelyzet miatt a nagy létszámú kórusok csak online mutatkozhattak be, viszont az átadó ünnepség résztvevőinek megadatott az az élmény is, hogy a kisebb létszámú Wetschescher Nachtigallen Kórus produkcióját élőben is meghallgathatták.

A Landesrat közössége szívből gratulál és további sikeres és örömteli alkotást kíván a kórusnak!

Galéria