Kórusvezetői képzéssel nyitja az évet az ének szekció – március 23., Véménd

2024.01.26. | Ének hírek, Ének képzések, Landesrat hírek

Az ének szekció izgalmas szakmai programmal várja a kórusvezetőket március 23-án, Véménden.

A nap során széles körű szakmai ismereteket sajátíthatnak el a résztvevők a karvezetés alapjaitól, a hangképzési technikákon át a sváb népdalok szövegének lejegyzéséig. A tartalmas szakmai program mellett – akárcsak a többi Landesrat rendezvényen -, sok-sok éneklés és örömteli közösségi élmény várja a résztvevőket.

A képzés előadói felkészült kórusvezetők:
Kovácsné Fódi Krisztina ének-, zene- és német szakos tanár, kórusvezető karnagy, a Landesrat énekkari szekciójának elnöke,
Fazekasné Gombár Mónika ének-, zene- és német szakos tanár, kórusvezető karnagy, Wetschescher Nachtigallen kórus vezetője, a Landesrat énekkari szekciójának alelnöke.

A szakmai program főbb témái:
-Magyarországi német vagy nem? A sváb dalok eredete és rétegződése.
-A sváb népdalok szövegének lejegyzése, népdalkincsünk arhíválása és gyakorlati bemutatása a vecsési daloskönyv alapján.

A szekció vezetősége bízik benne, hogy a szakmai képzések hozzájárulnak az amatőr énekkarok és kórusvezetők képességei és előadásmódjuk fejlődéséhez, mely eredményeként a jövőben egyre színvonalasabb előadások jöhetnek majd létre.  

Szeretettel várják jelentkezéseket online február 5-ig:

https://landesrat.hu/szakmai-nap-korusvezetok-reszere/

A rendezvény a Német Szövetségi Belügyminisztérium (BMI), a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (LdU) és Magyarország Kormánya támogatásával valósul meg.