Jelentkezés kántor képzésre – március 2., Mányi Leimen Ház

2024.01.26. | Egyházzene hírek, Egyházzene képzések, Landesrat hírek

A Landesrat egyházzenei szekciója március 2-ára, kántoroknak szervez képzést a Mányi Leimen Házba.

A Landesrat egyházzenei szekciója felfigyelt arra a jelenségre, hogy a német nyelvű szentmisék liturgiáját és a mise részét képező német nyelvű énekeket sajnos egyre kevésbé ismerik a hívek. A szekció ezért elkötelezetten segíti a német ajkú hitélet fellendítését, a német egyházzenei dalkincs megismertetését, elsajátítását.

Előremutató törekvése az amatőr kórusok, karnagyok fejlődésének támogatása, színvonalas szakmai munkára ösztönzése. Örömteli hír, hogy idén már a kántorok képzésére is lehetőség nyílik.

A képzés előadói az egyházzenét magas színvonalon művelő kántorok, Pfeiferné Takács Hajnalka, az egyházzenei szekció alelnöke, kórusvezető, pedagógus, aki a Húsvéti készülődés egyházi énekeiről fog előadást tartani, és Szax László, a szekció elnöke, aki az orgonajáték finomságaiban mélyül majd el a képzés résztvevőivel.

Szeretettel várják az érdeklődőket a kántorok szakmai napjára, melyet március 2-án, Mányon rendeznek meg. Online jelentkezés január 31-ig:

https://landesrat.hu/szakmai-nap-kantorok-reszere/

A rendezvény a Német Szövetségi Belügyminisztérium (BMI), a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (LdU) és Magyarország Kormánya támogatásával valósul meg.