Jelentkezés ifjúsági és gyermek kórusoknak minősítőre és az országos gyermekfesztiválra

2023.01.02. | Ének hírek, Ifjúság hírek, Landesrat hírek

Gyorsan változó világunkban a zene és a dal megtartó erőként, egyfajta túlélő készletként segítenek át bennünket a kihívásokon.

Gyerekeink korai zenei élményei, többek között a kórusban éneklés is épp ezt a készségüket fejleszti. Egy-egy dalban összefonódik egyéniségünk és a minket körülvevő közösség rezdülései, harmonikus világot alkotva, melyben bármikor megnyugvásra találhatunk. A gyermek és ifjúsági kóruséneklés emellett észrevétlenül erősíti a hovatartozás-tudatot. A német nemzetiségi népdalok közös éneklésével dallamkincsünk ösztönösen öröklődik át és kap új színezetet gyermekeink egyéniségében.

Ezeket az érzéseket jól ismerik és élik meg minden egyes próbán azok a fiatalok, akik kórusokban, kisegyüttesekben énekelnek.

Az április 15-én tartandó Landesrat ifjúsági és gyermekkórus minősítő és fesztivál ideális lehetőség arra, hogy a kórusok nagyközönség előtt is megmutathassák produkcióikat!
Szeretettel várjuk a kórusok jelentkezését!

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:  2023. JANUÁR 30. 

A rendezvény a Német Szövetségi Belügyminisztérium (BMI), a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (LdU). Városlődi Német Nemzetiségi Önkormányzat és Magyarország Kormánya támogatásával valósul meg.