IX. Svábzenekarok országos találkozója

2022.11.02. | Landesrat hírek, Zenekar hírek

November 6-án, A Csepeli Művelődési Központot német nemzetiségi kiszenekarok játéka tölti meg be a IX. Svábzenekarok országos találkozóján.  Ebben az évben fellép az Eber Kapelle, a Saarer Drei, az Echo Kapelle, és a Schwobischi Buam!

A Landesrat zenei szekciója évről-évre figyelemmel kíséri a kislétszámú sváb zenekarok tevékenységét, jegyzi az újonnan alakult formációkat, feltörekvő kezdő tehetségeket. 

Az országos svábzenekari találkozó célja egyrészt, hogy az újonnan alakult zenekarok lehetőséget kapjanak a nagyközönség előtti bemutatkozásra, másrészt a már ismertebb sváb zenekarokat arra ösztönözzék, hogy többségében hagyományos sváb melódiákból állítsák össze repertoárjukat a találkozóra. 

A Landesrat a rendezvénnyel támogatja a sváb népzenei kultúra minél szélesebb körben való megismertetését, az utánpótlás nevelést és az eredeti zenei motívumok megőrzését.

Vegyen részt rendezvényünkön és merüljön el az autentikus sváb zenék világában! Ismerje meg miként gondolják újra hagyományaikat a fiatalabb generáció zenészei. Tisztelettel várunk minden kedves érdeklődőt!

A rendezvény a Német Szövetségi Belügyminisztérium (BMI) és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (LDU) támogatásával valósul meg.