Képzések

Nincsenek jövőbeni események.

A többi szekcióhoz hasonlóan a Landesrat szervezet ösztönzi a tudásmegosztást az ifjúsági szekció csoportjai közötti is. 2020-ban a szekció megszervezte első szakmai rendezvényét, mely a folyamatos fejlődés és a szakmai eszmecsere fórumává vált.

A szervezők a Landesrat szakmai vezetői mellett külső szakértőket is bevonnak a képzésbe, hogy széleskörű szakmai ismeretekkel gazdagodjanak a résztvevők.

A képzések legfőbb célja, hogy új látásmódra késztessék az ifjúságot a hagyományok értelmezésében, megélésében. Az örökölt nemzetiségi kultúrkincs ápolása fontos, viszont emellett az is, hogy újra értelmezve, mindennapjaik szerves részét képező szokásokként, örömteli szabadidős tevékenységekként éljék meg a fiatalok nemzetiségi identitásukat.

A csoportvezetők motiválása, közösségépítő és pedagógiai készségeinek fejlesztése fontos szerepet kap az utánpótlás nevelésben. A képességfejlesztő kurzusok segítik a szervezet  küldetésének megvalósítását, erősítik azt az érzést, hogy a Landesrat a jövőben is valóban „A Közösség” lehessen. Egy közösség, mely a mai zűrzavaros világban kapaszkodót, identitást, értelmes időtöltést jelenthet a fiataloknak.

A fenti alapgondolatok mentén Mányon megrendezett I. ifjúsági szakmai napról a szekció Hírek menüpontban olvashatja összefoglalónkat. A továbbképzést a szekció ezentúl minden évben szerepelteti programjai sorában.