XXIV. Magyarországi német egyházzene ünnepe

2022.09.20. | Egyházzene hírek, Egyházzene rendezvények, Landesrat hírek

Idén XXIV. alkalommal rendezi meg a Landesrat egyházzenei szekciója tevékenységének legjelentősebb országos rendezvényét, a magyarországi német egyházzene ünnepét.

A német egyházzene újjáélesztését és a németajkú lakosság aktív hitéletre való ösztönzését alapvető célként fogalmazta meg a szekció megalakulásakor. Ennek szellemében rendezi meg évről-évre ezt az eseményt, ahol az ország különböző szegleteiből érkező kórusok többszólamú egyházi énekeket adnak elő közösen ünnepi koncert keretében.

Az egyházzenei szekció hiánypótló tevékenységet végez az egyházi népénekek és zenei kultúrkincs fennmaradásáért. Folyamatosan gyűjtik, lejegyzik és rendszerezik az egyházi énekeket és segítik a kórusokat a dallamok többszólamú elsajátításában. A rendezvényt minden alkalommal német nyelvű szentmisével kötik össze, mely a németségnek lehetőséget nyújt keresztény hitük anyanyelven történő megélésére.

Legyenek Önök is részesei ennek a felemelő élménynek! Tisztelettel várunk minden kedves érdeklődőt az egyházzene ünnepére október 22-én, Városlődre.

Kórusoknak online jelentkezés: https://landesrat.hu/xxiv-fest-der-ungarndeutschen-kirchenmusik/

A rendezvény a Német Szövetségi Belügyminisztérium (BMI) és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (LDU) támogatásával valósul meg.