XIX. Régi hangszeres zenészek országos találkozója – jelentkezés

2023.04.14. | Landesrat hírek, Zenekar hírek

Szájharmonika, gombos harmonika, stájer citera … mind olyan hangszerek, melyek hangja régi időkben naponta csendült fel egy-egy sváb népdal kíséreteként, vagy kiszenekarokban. Mára azonban már feledésbe merülnének, ha nem játszanának rajtuk lelkes, a sváb hagyományokat éltető zenészek.

Ezeket a hagyományos sváb népi hangszereket mára már elsősorban a régi nagy muzsikusok tudják ösztönből eredő természetességgel megszólaltatni. A Landesrat zenei szekciója e kulturális érték felkarolása és tovább örökítése céljából rendezi meg évente a régi hangszeres zenészek országos találkozóját, melyre idén május 19.-21. között, a Tarjánban kerül sor.

A gálaműsorra szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket, melyet május 20-án szombaton, 17 órai kezdettel rendezünk meg a Közösségi Házban (Cím: 2831 Tarján, Rákóczi út 32.)

A találkozó célja, hogy az ősi hangszerek széles körben ismertté váljanak és hogy a zenei gyökereik iránt érdeklődő fiatalok a régi nagy zenészektől tanulhassák meg a sajátos játéktechnikát. Bízunk benne, hogy ezek a találkozások ösztönzőleg hatnak a fiatalokra, és egyre többen kapnak kedvet ahhoz, hogy megtanuljanak a különleges, hagyományos sváb népi hangszereken is játszani.

Örömteli volt látni, hogy már fiatal zenészek is egyre többen részt vettek az elmúlt évek rendezvényein. Szeretettel várjuk a találkozóra mind a fiatalabb mind a régebb óta fiatalabb zenészek jelentkezését!

Gyors, praktikus online jelentkezés ezen a linken: https://landesrat.hu/2023-xix-regi-hangszeres-zeneszek-orszagos-talalkozoja/

A rendezvény a Német Szövetségi Belügyminisztérium (BMI) és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (LDU) és Magyarország Kormányának támogatásával valósul meg.